Wat is een verouderd contact en hoe voeg je een verouderd contact toe aan Facebook?

Facebook is ‘s werelds populairste sociale netwerksite vanwege de verscheidenheid aan interactieve elementen die het gebruik van de site eenvoudig maken. Als je Facebook al jaren gebruikt, maar benieuwd bent naar wat er met je account zou gebeuren als er iets met je zou gebeuren, biedt dit artikel de antwoorden.

Als een gebruiker met een Facebook-account sterft, converteert Facebook zijn account automatisch naar een account met herdenkingsstatus of verwijdert het deze permanent. Als de gebruiker ervoor kiest om toegang te verlenen aan een bepaalde gebruiker op Facebook na diens overlijden, kan de gekozen persoon de vereiste wijzigingen aanbrengen in het overleden Facebook-account. Deze toegang tot uw Facebook-account na zijn overlijden staat bekend als de legacy-contactpersoon.

Om onmiddellijk een Legacy-contactpersoon aan te stellen, leest u dit artikel van de Facebook Bellen-helpdesk nu grondig door.

Stappen om snel een oud contact aan je Facebook-account toe te voegen.

 • Open een Facebook-account via een browser of de Facebook-applicatie.
 • Log in op uw Facebook-account met uw juiste Facebook-inloggegevens.
 • U wordt doorgestuurd naar de startpagina van uw Facebook-account; klik vanaf hier op de vervolgkeuzepijl in de rechterbovenhoek van het scherm.
 • Op het scherm verschijnt een vervolgkeuzemenubalk. Om toegang te krijgen tot het gedeelte INSTELLINGEN EN PRIVACY van dit menu, klikt u op het item INSTELLINGEN EN PRIVACY.
 • Selecteer nu in de vervolgkeuzelijst Instellingen en privacy de optie INSTELLINGEN.
 • Op het scherm wordt de pagina Instellingen weergegeven.
 • Terwijl u zich nog steeds op het tabblad ALGEMEEN van de instellingenpagina bevindt, klikt u op de link BEWERKEN naast de optie GEHEUGENINSTELLINGEN.
 • Bekijk de informatie die Facebook verstrekt en klik op het vakje EEN VRIEND SELECTEREN.
 • Voer de volledige gebruikersnaam in van de Facebook-vriend die je als oud contact wilt toevoegen.
 • Zodra u hun naam typt, verschijnt er een lijst met overeenkomende opties onder het vak. Klik op de knop TOEVOEGEN na het selecteren van de juiste gebruikersnaam.
 • Selecteer nu in het pop-upmenu de optie VERZENDEN om de geselecteerde gebruiker te laten weten dat ze zijn toegevoegd aan uw Legacy-contactenlijst.

Neem voor andere Facebook-gerelateerde vragen onmiddellijk contact op met ons Bellen Facebook Nederland-team door ons 24/7 live hulplijnnummer te bellen en met een van onze zeer ervaren agenten of consultants te praten.

Lees ook dit artikel: Eenvoudige stappen om het probleem met Facebook op te lossen dat niet werkt op iPhone

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s